We hebben alle bijzonderheden over onze school netjes op een rij gezet.
Mocht u alsnog een vraag hebben, neem gerust contact op met school of maak een afspraak met de directeur Frans Baggen via het contact formulier.

Lesaanbod

21 september 2020
Voor taal, rekenen, spelling gebruiken we op de Jan van Rijckenborghschool reguliere lesmethodes en vullen deze aan waar we dat nodig vinden. Vanuit onze schoolvisie kiezen wij er voor om daarbij relatief veel aandacht te besteden aan de sociaal emotionele ontwikkeling en aan persoonlijkheidsontwikkeling, o.a. door aandacht voor zelfreflectie, zelfsturing, executieve functies en een growth-mind-set. Deze worden niet als losstaande vakken aangeboden, maar bij alle vakken in alle lessen wordt hier de hele dag aandacht aan besteed. 

In het kleuteronderwijs werken we vanuit onze schoolvisie voornamelijk met spelend leren. De leerkracht begint elke dag met begeleid spel (bewegend leren) op het plein, waarbij het natuurlijke ritme van de individuele kinderen leidend is om de groep in het dagritme te brengen. Hierdoor worden de kinderen meegenomen in de dag-structuur zoals deze ook in de latere leerjaren aanwezig is.

We volgen de ontwikkeling van de kinderen door gebruik te maken van erkende toetsen.
 
•       Ons aanbod is dekkend voor de kerndoelen 
•       Ons aanbod omvat de referentieniveaus taal en rekenen 
•       Ons aanbod richt zich op de cognitieve, sociale en brede ontwikkeling 
•       Ons aanbod richt zich op actief burgerschap 
•       Ons aanbod past bij de kenmerken van de leerlingenpopulatie 
•       Ons aanbod bereidt de leerlingen voor op het vervolgonderwijs