We hebben alle bijzonderheden over onze school netjes op een rij gezet.
Mocht u alsnog een vraag hebben, neem gerust contact op met school of maak een afspraak met de directeur Frans Baggen via het contact formulier.

Eigenaarschap op de JVR school

21 september 2020
Eigenaarschap tonen betekent dat je verantwoordelijkheid voelt, en durft te nemen. Leerkracht (School) ouders en leerling dragen samen verantwoordelijkheid over het ontwikkelingsproces van de leerling. Dit wordt grafisch weergegeven in de driehoek ‘school-thuis-kind’ (zie onderstaande afbeelding). Ook het kind heeft dus een verantwoordelijke positie in het bijdragen aan zijn eigen ontwikkelingsproces. De ouders zijn verantwoordelijk voor wat er thuis gebeurt, de school voor wat er op school gebeurt en de leerling is verantwoordelijk voor zijn eigen inzet en bijdrage aan het ontwikkelingsproces.  

Eigenaarschap betekent in de praktijk dat niet elke hobbel voor de leerlingen wordt weggenomen. Elk kind kan op een bij de leeftijd passende manier verantwoordelijkheid dragen. Op de Jan van Rijckenborghschool werken we vanaf groep 1 al aan zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ‘eigenaarschap’. Zo willen we de leerlingen langzamerhand steeds meer grip laten krijgen op hun eigen leerontwikkeling. Dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt, is niet erg. Je mag leren van je fouten.