We hebben alle bijzonderheden over onze school netjes op een rij gezet.
Mocht u alsnog een vraag hebben, neem gerust contact op met school of maak een afspraak met de directeur Frans Baggen via het contact formulier.

JVR school & creativiteit

21 september 2020
Creativiteit, spontaniteit, onderzoekend leren, samenwerken, samen aan iets bouwen, zijn belangrijke kwaliteiten, die ondersteunend zijn voor het hele wezen, het hele leven van het kind. Zo leert het kind dat het zich mag ontplooien, dat zijn ideeën waardevol zijn en het verdienen om uitgewerkt te worden. De kinderen worden aangemoedigd om zich onderzoekend op te stellen. De vakleerkracht krijgt de ruimte om haar eigen lesstijl te ontwikkelen, die niet een methode is, maar meer een levenshouding, een aandacht voor wat kan, ook als het niet voor de hand ligt. Natuurlijk leren de kinderen om ‘te arbeiden met hun handen’. Ze timmeren, plakken, tekenen, knippen, verven van alles, niet volgens een methode, maar naar wat zich aandient. Zo onderzoeken kinderen op een speelse manier de werkelijkheid. Wat er gebeurt als kinderen gezamenlijk een werk uitvoeren, is dat ze inzicht krijgen in zichzelf en in de ander naast hen. Ook de kunstzinnige en creatieve talenten van leerkrachten krijgen de volle ruimte om te worden ingezet. Zie ook https://www.slo.nl/thema/vakspecifieke-thema/kunst-cultuur/leerplankader-kunstzinnige-orientatie/leerlijnen/informatie/creatieve-proces/
              

De musical aan het eind van het schooljaar neemt een speciale plaats in binnen onze school. Alle klassen werken daarin samen en leerkrachten, ouders en kinderen dragen daar, ieder op hun eigen niveau, aan bij. De muziek, de decors, de teksten, het verhaal, alles wordt zelf gemaakt en verzorgd. Naar dit gezamenlijk creatief proces gaat veel aandacht uit.